Χορός Βυζαντινῆς Ἐκκλησιαστικῆς Μουσικῆς «Ψαλτικόν Σύναγμα»

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής

Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και Αγίων Αναργύρων Διαβατών Θεσσαλονίκης.


Οι πολύπλευρες ανάγκες των Ενοριτών του Αγ. Δημητρίου οδήγησαν τους Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στην απόφαση της προσπάθειας να καλύψει η Ενορία κάποιες από αυτές.  Έτσι, δημιουργήθηκαν σταδιακά ομάδες ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ομάδα παραδοσιακών χορών, ομάδα αγιογραφίας κ.ά. 

Ύστερα από πολύμηνη σκέψη και προετοιμασία, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι Ιεροψάλτες του Ναού σας προσκαλούν στη νέα δράση της ενορίας που σχετίζεται με τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική μας Μουσική. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία (10.00 π.μ.). Η παρακολούθηση για τον πρώτο μήνα θα είναι "δοκιμαστική" ενώ, ίσως, για τους επόμενους μήνες συνοδεύεται από κάποιο μικρό συμβολικό ποσό για την κάλυψη αναγκών των μαθημάτων.

Τα μαθήματα θα είναι δύο κατευθύνσεων. Μια πρώτη ομάδα, κυρίως παιδιών και νεαρών, θα ασχολείται με τα αμιγώς μουσικά μαθήματα και μια δεύτερη, που θα αγγίζει κυρίως μεγαλύτερες ηλικίες, και θα έχει εμπειρική κατεύθυνση.

Υπεύθυνος των μαθημάτων θα είναι ο Ιεροψάλτης του Ναού, Άγγελος Σέφκας, Πτυχιούχος και Διπλωματούχος Κρατικού Ωδείου στη Βυζαντινή Μουσική και Μεταπτυχιακός φοιτητής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Α.Π.Θ. επί της Βυζαντινής Μουσικολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξει σύντομα νέα ανάρτηση.

Γενικές πληροφορίες στα τηλέφωνα:

Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου (π. Κωνσταντίνος): 2310 781 796
Υπεύθυνος Μαθημάτων (Άγγελος Σέφκας): 6979 277 695

Χάρτης για την αναζήτηση του Ναού
από την οδό Κων. Καραμανλή (πρώην Βεροίας).

Ο νέος Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου και Αγ. Αναργύρων Διαβατών.

Ο παλαιός Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Διαβατών (1854).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου